In deze nieuwsbrief een terugblik op de maand juni met o.a. de visie op het sociaal domein en vaststelling bestemmingsplan verzamelplan 2023-2024.  

Visie op het sociaal domein
In deze visie staat verwoord wat we belangrijk vinden voor een sociale samenleving waarin iedereen kan meedoen. Dat vraagt om investeren in een sterke sociale basis; normaliseren van tegenslag in het leven; ondersteuning voor mensen die dat nodig hebben en bij voorkeur preventie en lichte vormen van hulp. We verwachten zo dat problemen niet onnodig verergeren en de kosten kunnen dempen. De visie is unaniem aangenomen! 

Wij wilden maatwerkondersteuning beter benoemd zien in de visie. Het gaat om mensen in situaties waar meerdere problemen tegelijk spelen en die vastlopen met het standaard ondersteuningsaanbod. “Dat vraagt om ambtenaren die kijken naar de bedoeling van de wetten en die durven af te wijken van de standaardoplossingen, ” zei Mirjam en ook dat we politieke steun daarvoor belangrijk vinden. Het tekstvoorstel dat we met EA hebben gedaan werd op één raadslid na met een ruime meerderheid.

Vaststelling bestemmingsplan verzamelplan 2023-2024
Een monumentale boerderij maakt onderdeel uit van dit verzamelplan. Wij dienden een amendement in om het perceel waar deze boerderij op staat uit het plan te halen. Hierdoor maken we nieuwe ontwikkelingen expliciet alleen mogelijk op de andere percelen binnen het plangebied. Daarmee beschermen we de kwaliteit van het lint Overgauwseweg.

Overige onderwerpen
Zienswijze ontwerpbegroting 2025 van de verschillende gemeenschappelijke regelingen: Omgevingsdienst Haaglanden, Veiligheidsregio Haaglanden, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, GGD en VT Haaglanden, Servicebureau Jeugdhulp Haaglanden, Reinigingsbedrijf Avalex.Verlengen werkgroep voorbereiden wijzigingen gemeenschappelijke regelingenZienswijze 5de wijziging Omgevingsdienst Haaglanden, Voortgangsrapportage projecten en actualisatie grondexploitaties 1-1-2024Aanvulling verwervingsbudget strategische aankopen (GEHEIM) 

Werkbezoeken
Jan-Willem en Mirjam gingen naar Hoeve Biesland, een werkbezoek georganiseerd door de griffie
Dilara en Jan-Willem waren bij de klankbordgroep Sociaal Domein met speciale aandacht voor Alzheimer.  
Jan-Willem en Marieke gaven een workshop over de samenwerking tussen PvdA en GroenLinks in onze gemeente op een symposium van de PvdA Zuid-Holland

Onderwerpen in juli
Kadernota en jaarrekening

Meer weten?
Via https://pijnacker-nootdorp.raadsinformatie.nl kun je de raadsvoorstellen, -besluiten en andere bijbehorende stukken lezen.

Fractievergaderingen
De fractie vergadert iedere maandagavond vanaf 20 uur in het Bestuurscentrum, Emmastraat 165, Pijnacker. Dat doen we soms besloten, soms openbaar. De volgende fractievergadering waarop iedereen welkom is, is op maandag 1 juli. Het Bestuurscentrum is ’s avonds gesloten voor publiek, maar als je ons belt komen we de deur voor je open doen.

Tim, Dilara, Mirjam, Kavita en Jan-Willem
Categories: Fractie

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *